April 2019
S M T W T F S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

裝修入伙篇之最終回﹣完成品篇 01

終於都到左成個裝修進程 blog 既最後一回,因為相片比較多既緣故,分開幾個篇幅再介紹下。

首先話比大家知,我地已經係 9 月入左伙啦,不過入伙前同入伙後,執野、pack 箱、搬野、拆箱、再執野,真係辛苦到暈~~尤其係搬完野入黎之後,冇啦啦發左幾日高燒,之後又要等呢樣送貨,果樣送貨,終於到今日叫做攪掂晒(攪左成 2 星期),可以見得下人,所以就叫左老公影左相,上黎 update 下啦~

同之前一樣,先睇下個外圍~


至於之前乜都未有o既前花園花槽,經過尋日o既 DIY 之後,就變左咁啦~所有木柱仔、石春仔、花泥、樹仔、同埋幾棵花仔,都係我同老公 2 個一手一腳由 Raw 整成o既~遲 d 等 d 紫紅色花開埋,應該會靚 d ~

至於後花園,花槽範圍我就諗住用黎種菜,好似生菜呀、士多啤梨呀、青瓜呀、蕃茄果 d ,咁我地就鋪好地,起左支架,等我 d 苗大 d 就可以種菜啦~

  

地下入屋向右望就係客廳,係梳化旁有棵喵樹,而梳化上方就係連住喵樹o既喵跳台。

 

而係大門向左望就係飯廳啦~

 

飯廳前面係開放式廚房


由飯廳望去客廳


由客廳望去飯廳

而係客廳一角,就係地下o既客廁,入面有喵廁所、企缸、同埋一個雜物房。

 

You must be logged in to post a comment.